Страната ни е изключително подготвена за европредседателството. Това заяви Огнян Златев,

...
Страната ни е изключително подготвена за европредседателството. Това заяви Огнян Златев,
Коментари Харесай

Огнян Златев: Изключително подготвени сме за европредседателството

Страната ни е извънредно готова за европредседателството. Това заяви Огнян Златев, началник на Представителство на Европейската комисия в България, по. По думите му, българските политици са задоволително виновни в подобен миг да не помнят политическите си пристрастия и да си дадат сметка, че председателството на Съвета на Европейски Съюз е огромен късмет за страна ни.

„ Страдаме прекалено много от ниско самочувствие и това, че все нещо не е ни е наред, нещо не се случва както би трябвало. Това са несъмнено трагични събития, само че колкото и жестоко да прозвучи, сходни неща се случват на всички места. Не виждам това да има отношение към страната на председателството “, разяснява Златев във връзка тежките криминални закононарушения от последната седмица.

Относно позициите на страната ни по бюджетната рамка на Европейски Съюз за идващия програмен интервал, която ще бъде обсъждана по време на българското председателство, Огнян Златев сподели:
„ Важното е дружно с комисаря Гюнтер Йотингер да проведем този прям диалог в Европейски Съюз, с цел да се откри най-хубавият баланс. В някои от страните членки има мнение, че от кое място на къде страните, които са чисти донорки би трябвало да дават повече, дано страните, които са чисти получателки да си понижат каузи средствата, които получават “.

Според ръководителят на Представителство на Европейска комисия у нас, няма никакви сигнали, че кохезионната политика на Европейски Съюз може да бъде свалена на по-ниско равнище. „Кохезионна политика ще има, въпросът е по какъв начин ще бъде преформулирана “, каза той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР